lauantai 13. tammikuuta 2007

Innovaatiokilpailu 15.-19.1.

Verkossa eräät luokkatilassa helposti toteutettavat asiat muuttuvat monimutkaisiksi ja hitaiksi. Ensimmäinen ryhmätehtävänne koskee tällaista asiaa. Teillä on viikko aikaa (15.-19.1.) muodostaa tuutorointipareja oman ryhmän sisällä (huomio: pari EI SAA olla samasta oppilaitoksesta).

Ne ryhmät, joissa on 7 jäsentä, muodostavat 2 paria ja yhden kolmikon. Kolmikossa tuutorointitehtävät toteutetaan niin, että A kommentoi B:tä, B kommentoi C:tä ja C kommentoi A:ta (siis rinki).

Tuutorien tehtävä on kurssin kuluessa toimia parin peilinä ja palautteen antajan (tähän saatte myös ohjeita ja vinkkejä). Tuutoroinnin ja mentoroinnin roolista verkossa tullaan vielä puhumaan osiossa 2, kun käsittelemme verkkopedagogiikkaa. Tuutor tarkoittaa lyhyesti vertaista (tai opettajaa), joka auttaa ja tukee kaverinsa opiskelun edistymistä.

Tuutorparien ja kolmikoiden muodostamisessa ryhmä saa käyttää kaikkia mahdollisia keinoja. Katsokaa esimerkiksi kurssin aineistowikistä osion 1 linkkejä ja käyttäkää ryhmänne sisällä olevaa asiantuntemusta ja innovaatioenergiaa.

Käytetty metodi tulee raportoida tässä ryhmäblogissa. Nerokkain parien/kolmikoiden muodostamisen etämenetelmä palkitaan ryhmäblogin sivupalkkiin sijoitettavalla hienolla Verkkoinnovaattorit-leimalla.

Tehkää samalla havaintoja siitä, miten vuorovaikutus muuttuu, kun ollaan vain verkossa.

12 kommenttia:

KimmoL kirjoitti...

Pikalaskennalla 7 henkilön ryhmämme voi jakaantua kahdeksi tutorointipariksi + kolmikoksi 210 eri tavalla. Annetaanko sattuman ratkaista? Voisin arpoa työparit, eihän kukaan kuulu samaan työyksikköön? Mitäs mieltä olette muut ahvenet? Tuulikki, Maarit, Jukka,Ville, Mikko ja Leena? T:Kimmo

Lotvis kirjoitti...

Hyvä idea tuo arvonta. Sattuma ratkaiskoon. En kuulu kenenkään ahvenen kanssa samaan työyksikköön.
Leena

Ville kirjoitti...

Joo. Arvo vaan. Kuulostaa reilulta ja tasapuoliselta.
Ja eikös tämä aika elävä ympäristö ole niin että aiheen vaihtuessa voidaan esim. arpoa uudelleen.
Ville

-aki kirjoitti...

Avainsanoihin tarttuminen on blogin keskustelussa tärkeätä.Jos tarvitsette apuja keskustelun ylläpitämiseksi kokeilkaa apukysymyksiä osoitteesta http://verkkopaula.edublogs.org. Selaa blogia alaspäin, niin löydät otsikon: Blogissa keskustelua eteenpäin vieviä kysymyksiä.

KimmoL kirjoitti...

Ahventen 7 oikein rivi on arvottu:

Jukka+Mikko
Tuulikki+Ville
Maarit+Leena+Kimmo (A, B, C tutorit)

Nyt sitten jälkipeliä, olisiko jokin 209 muusta ryhmittelystä antanut paremman tuloksen...

Ahvenet kirjoitti...

moi

Oikea rivi vastaanotettu, loistavaa.

Nyt sitten treenaamaan tätä blogia.

-jho-

Ahvenet kirjoitti...

moi

Kuinka on tarkoitus toimia näitten tilien kanssa?
Käytetäänkö tätä ryhmäblogi tunnusta vai...
muilla näkyy olevan vissiin google account

-jukka-

jukkah kirjoitti...

jep

muokkasin oman tilin kondikseen.
Onko Mikko päässyt linjoille ?

Ville kirjoitti...

Tuulikista olen hiukka huolissani.
Onks havaintoa muista osoitteista kuin moodlesta löytyvä gmail?

Ahvenet kirjoitti...

Tuulikki on löytänyt paikan,nyt menee vielä tovin, kunnes pääsen sisään tähän hommaan. Eli suomeksi sanottuna, aika ei mukamas riitä ohjeiden lukemiseen ja sitten mennään takapuoli edellä puuhun ja etitään mitä pitäs tehdä ja missä ;-)

Ahvenet kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
MikkoH kirjoitti...

Juu Mikkokin on päässyt linjoille taas, taisin olla hiukan etuajassa noin ensin ja karkasin sitten pariksi viikoksi maailmalle. Nyt ollaan täällä ja oma blogikin on pystyssä, tie sinne löytyy wikistä... Tämä arpajaisjuttu olikin hyvä ajatus ja täytyihän sen ollakin, jos sillä lätkähti innovaatiopalkintokin ;-)